Alimentatia in timpul sarcinii – Este orezul recomandat?

Posted on 2015-06-30

In timpul sarcinii, mai mult decat oricand, femeile trebuie sa aiba o alimentatie sanatoasa si echilibrata. In mod normal, cresterea apetitului debuteaza la inceputul trimestrului al doilea si se mentine pana la sfarsitul sarcinii. Tocmai datorita acestor pofte crescute, femeile trebuie sa acorde atentie obiceiurilor de consum, indreptandu-se catre alimente alese, care sa ajute la mentinerea sanatatii mamei si la dezvoltarea armonioasa a celui mic.
Pentru o sarcina sanatoasa, alimentatia femeii trebuie sa fie in primul rand nutritiva, ceea ce inseamna ca pentru viitoarea mamica mesele vor gasi echilibrul perfect intre proteine, glucide si lipide, dar si cantitati suficiente de minerale si vitamine.

 

Este bun orezul in alimentatia viitoarelor mamici?

Orezul face parte din grupul de alimente care, pentru viitoarele mamici, ar trebui sa constituie baza meselor zilnice. Fiind o sursa importanta de fibre, vitamine si carbohidrati, acesta furnizeaza combustibilul esential pentru energie.

 

Exista restrictii in ceea ce priveste consumul orezului?

Orezul face parte din clasa carbohidratilor complecsi, fiind un aliment important pentru dieta zilnica. Nutritionistii recomanda ca jumatate din caloriile pe care le consumam zilnic sa faca parte din aceasta categorie, asa ca acesti carbohidrati complecsi devin esentiali pentru activitatea zilnica.
Includerea acestui tip de carbohidrat la fiecare masa mareste concentratia complexului de vitamine B, necesar fatului pentru producerea globulelor rosii si a celulelor nervoase.
Mai mult, orezul genereaza miscarile aparatului digestiv, ajutand ca mancarea sa parcurga mai usor traseul digestiei.
Intr-o lume aflata mereu in miscare, este aproape impresionant a afla cat de multe beneficii poate avea un aliment pentru starea de bine si sanatatea intregului organism.
Bogat in vitamine din complexul B, orezul devine o cereala ideala consumului femeilor insarcinate, acesta avand rol important in reglarea metabolismului si in stimularea functiei cognitive.
Bucurati-va de beneficiile uimitoare a acestei cereale minune si aflati mai multe informatii despre un stil de viata sanatos! 

Newsletter

Inscrieti-va la newsletter si va vom tine la curent cu stirile si initiativele noastre.

inscrieti-va
Locatia din Bucuresti

Str. Dr. Obedenaru nr. 8, Sector 5, 050531, Bucuresti

Fabrica Riso Scotti

DN3B, km. 94+665, 927250, Vladeni, Ialomita
Tel. 0040.21.410.18.82
Fax. 0040.21.410.18.83