Arroz al Horno

timp de preparare

  • 1h10min

nivel de dificultate

  • dificil

tip de orez

  • Bob cu Bob Rotund
Posted on 2015-06-25

Ingrediente

  • 250g carne de porc
  • 2 carnaciori subtiri
  • 2 sangerei cu ceapa (carnaciori morcilla)
  • 100ml ulei de masline
  • 3 rosii
  • o cutie de bulion
  • 1 kg de cartofi
  • o capatana de usturoi (se spala, dar nu se desface)
  • 1l de supa
  • un praf de sare
  • 500g orez Bob cu bob Rotund
  • colorant alimentar

Pasi de preparare

Arroz al Horno este o specialitate gustoasa de provenienta spaniola, care imbina gustul usor, mediteraneean, cu bogatia aromelor date de carnea de porc gatita la cuptor.
Va invitam sa incercati acest preparat deosebit, folosindu-va de ingrediente proaspete si pline de savoare!

 

Mod de preparare:

Se incalzeste uleiul intr-o cratita de lut si se rumeneste capatana de usturoi intreaga. Dupa ce aceasta s-a perpelit strasnic, se scoate din oala si in acelasi ulei se prajesc cartofi taiati rondele nu foarte subtiri. Dupa ce acestia sunt gata, se indeparteaza din cratita si se prajeste carnea, impreuna cu tipurile de carnaciori, care se taie in bucati subtiri.

In supa pregatita se dizolva bulionul si se adauga colorantul si orezul. Deasupra se pun rondelele de cartofi, rosiile feliate si capatana de usturoi.

Se da totul la cuptor pret de jumatate de ora la foc potrivit, pana cand supa scade, iar orezul este fiert.

Inainte de a se servi, se lasa cumpatat se se raceasca nitel si se asezoneaza cu sare dupa gust.

 

S-aveti pofta!

 


Pofta buna!

Produse recomandate pentru reteta