Creveti crocanti cu sos picant

timp de preparare

  • 40

nivel de dificultate

  • mediu

tip de orez

  • Orez Riso Scotti Usor de Gatit Thai
Posted on 2015-06-25

Ingrediente

  • 2 catei de usturoi, taiati marunt
  • jumatate de lingura de zahar brun
  • o ceapa verde taiata marunt
  • jumatate de lingura de suc de lamaie
  • o lingura de sos de soia
  • o jumatate de ardei iute rosu, curatat si tocat marunt
  • cateva picaturi de Tabasco
  • o lingurita de ghimbir
  • 3 linguri de ulei de alune
  • o cutie de orez Thai Riso Scotti Usor de Gatit
  • 250g creveti crusi, decorticati si curatati
  • un praf de sare
  • 2 fire patrunjel

Pasi de preparare

Bucataria asiatica incepe sa fie apreciata dincolo de hotarele tarilor in care s-a nascut.
Tocmai de accea, va prezentam in cele ce urmeaza o reteta de inspiratie singaporeza, foarte rapida si care poate fi realizata cu usurinta de orice gospodina, indiferent de tara in care se afla.



Mod de preparare:

Orezul se scoate din cutie si se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce acesta a fiert, se lasa la racit.

Intre timp se pregateste sosul amestecand impreuna sosul de soia, sosul de ardei iute, sucul de lamaie si zaharul. Se adauga apoi ceapa verde, tocata marunt si se pune deoparte.

Se incinge un wok sau o tigaie mare la foc iute si se adauga uleiul. Cand acesta s-a incins, se adauga crevetii si se prajesc un minute, amestecand incontinuu pana ce prind o culoare roz, placuta ochiului.

Apoi, uleiul se scurge din wok, lasand din acesta aproximativ o lingura. Se adauga usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute si se prajesc pret de jumatate de minut.

Se adauga dupa aceea firele de patrunjel si se gatesc toate ingredientele in jur de 2-3 minute, pana cand crevetii sunt gatiti perfect, iar usturoiul rumenit.

Se servesc crevetii imediat, pe pat de orez gustos, inmuiati strasnic in sosul picant.

 

Chemati intreaga familie la masa si pofta mare sa aveti!

Pofta buna!