Creveti cu curry

timp de preparare

  • 35

nivel de dificultate

  • mediu

tip de orez

  • Paste de orez Riso Scotti
Posted on 2015-06-25

Ingrediente

  • o ceapa verde taiata marunt
  • o lingurita de ghimbir
  • 16 creveti decorticati si curatati
  • 150g paste de orez Riso Scotti
  • 50ml ulei de alune
  • o lingurita de curry amestecat cu un praf de sare
  • piper alb macinat
  • 1 catel de usturoi, dat prin razatoare
  • 2 lingurite de suc de lamaie
  • jumatate de lingurita de zahar brun

Pasi de preparare

Retetele deosebite nu trebuie sa fie musai greu de realizat. Tocmai de aceea, va prezentam in cele ce urmeaza o reteta pe cat de usoara, pe atat de gustoasa si plina de savoare: creveti cu curry.

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se combina sucul de lamaie cu uleiul de alune, curry, sare, piper alb, usturoi, ghimbir si zahar, pana cand solidele se dizolva. Apoi se adauga creveti, se acopera castronul si se lasa la marinat in jur de 15 minute.

Se incinge un wok si se adauga in el crevetii cu tot cu marinada. Acestia se prajesc pret de 3-4 minute, pana ce sunt facuti si prind culoare roz-portocalie.

Se adauga apoi ceapa verde si se amesteca rapid, pret de cateva momente. Apoi, se scot din wok si se pun pe o farfurie calda.

Intre timp, se incinge apa intr-o cratita si se adauga pastele, alaturi de doua lingurite de sare. Se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg bine.

Crevetii se servesc alaturi de pastele de orez, ornate cu frunze proaspete de patrunjel. Dupa gust, in loc de paste, preparatul se poate servi pe pat de orez. 

 

Pofta buna!

Pofta buna!