Degetele de pui

timp de preparare

  • 20

nivel de dificultate

  • usor

tip de orez

  • Orez Bob cu Bob Lung Riso Scotti
Posted on 2015-06-25

Ingrediente

  • 3 catei de usturoi
  • sare, piper
  • cimbru uscat
  • 3 oua
  • ulei pentru prajit
  • 3 linguri de pesmet
  • 4 linguri de faina
  • 250g orez Bob cu Bob Lung
  • 2 bucati de piept de pui dezosat
  • 1 ardei rosu mic
  • 1 legatura de patrunjel

Pasi de preparare

Carnea de pui este un tip de carne foarte versatil, care se preteaza unor preparate rapide, dar de efect. Garnisita cu orez si

servita alaturi de un pahar de vin bun, reteta noastra de degetele de pui va face in mod cert deliciul intregii familii.
Tocmai de aceea, va invitam sa incercati acest preparat rapid si gustos.

 

Mod de preparare:

Orezul se pune la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj si dupa ce este gata, se ia de pe foc si se lasa la scurs.

Apoi, se taie pieptul de pui in fasii de grosimea unor degete. Acestea se pun intr-un servet curat si se usuca.

Se taie patrunjelul, ardeiul rosu si usturoiul foarte fin, iar ouale se bat ca pentru omleta.

Intr-un castron separat se amesteca faina, pesmetul si cimbrul uscat. Se adauga patrunjelul, ardeiul si usturoiul si se amesteca totul foarte, foarte bine.

Carne se sareaza dupa gust, dupa care fasiile se inmoaie in ou. Apoi, acestea se dau prin amestecul de faina si pesmet si se pun la prajit in ulei incins.

Dupa ce toate degetele de pui au fost prajite, se servesc pe pat de orez, alaturi de un sos usor picat.

 

Bon apetit!

Pofta buna!

Produse recomandate pentru reteta