Orez cu lapte, mere si dulceata de visine

timp de preparare

  • 30

nivel de dificultate

  • mediu

tip de orez

  • Orez Bob cu Bob Rotund Riso Scotti
Posted on 2015-06-25

Ingrediente

  • un mar crocant decojit, curatat si taiat feliute subtiri
  • un baton de scortisoara
  • dulceata de visine
  • un praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 500ml lapte proaspat
  • 100g orez Bob cu Bob Rotund
  • 1 lingura zahar brun

Pasi de preparare

Cu totii iubim orezul cu lapte, caci acest desert ne aduce aminte de copilarie, de bunici si de dulcele bun, facut acasa cu 

drag.
Tocmai de aceea, puteti gasi in cele de mai jos un desert usor, in care arome noi se intrepatrund cu cele vechi.

 

Mod de preparare:

Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul alb, sarea si scortisoara. Cand da in clocot se adauga orezul si se amesteca o data.

Dupa ce acesta a dat inca o data in clocot, se micsoreaza flacara si se continua incet fierberea, amestecand din cand in cand, pana ce orezul este fiert si laptele absorbit in totalitate.

Intre timp, feliutele de mar se dau prin zahar brun, iar o tigaie mica se pune pe flacara pentru a se incalzi. Feliutele de mar se adauga in tigaie si se gatesc cateva minute pe fiecare parte, ca sa se inmoaie.

Apoi, se indeparteaza scortisoara din orez.

Orezul este gata si poate fi servit rece sau cald, ornat cu feliutele de mar si boabe de visina. In jurul acestuia se poate turna sirop din dulceata, pentru ca gusturile sa se intrepatrunda.

 

S-aveti pofta!

Pofta buna!

Produse recomandate pentru reteta