Orez indian cu lamaie

timp de preparare

  • 35

nivel de dificultate

  • usor

tip de orez

  • Orez Basmati Riso Scotti
Posted on 2015-06-25

Ingrediente

  • 1 catel de usturoi, dat prin razatoare
  • un praf de sare
  • 2 pahare de orez Basmati Riso Scotti
  • o lingura de seminte de mustar
  • 6 seminte de cardamom
  • o jumatate de lingurita de sofran
  • 2 ardei iuti curatati de seminte si taiati marunt
  • o lingura de ghimbir proaspat, ras pe razatoarea mica
  • o lingurita de curry macinat
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri suc de lamaie

Pasi de preparare

Preparatele indiene sunt delicii pline de culoare, gust si savoare, apreciate de milioane de oameni, din intreaga lume.

Tocmai de aceea, va invitam sa incercati o reteta simpla si sanatoasa, de inspiratie Indiana.



Mod de preparare:

Intr-un mixer se maruntesc ghimbirul, usturoiul si semintele de cardamon.

Apoi, orezul Basmati Riso Scotti se opareste si se spala ulterior bine de tot.

Dupa aceea, intr-o tigaie wok se incinge uleiul, se adauga ardeiul iute si condimentele si se prajesc la foc mediu in jur de doua minute.

Se adauga dupa aceea sucul de lamaie si se mai lasa un minut, dupa care se pune si orezul si se lasa sa se patrunda de arome circa 3 minute.

Dupa acest timp, se transfera preparatul intr-o cratita antiaderenta, si se adauga apa si sarea. Cand incepe sa fiarba, se acopera si se lasa la foc mic 20 de minute.

Apoi, se pune pe un platou si se serveste cald si proaspat. Se poate orna cu seminte de Caju, specific bucatariei Indiene.

 

Pofta mare!

Pofta buna!