Orez pentru detoxifiere – Mit sau realitate?

Posted on 2015-06-30

O dieta cu orez este in mod cert indicata pentru cei care isi doresc detoxifierea organismului. O astfel de dieta ajuta la eliminarea excesului de apa, dar si a toxinelor din mancare. Chiar daca orezul este compus in cea mai mare parte din carbohidrati, acesta contine foarte putina grasime.

 

 

Detoxifierea cu orez – un beneficiu al orezului de care nu stiati

Ce recomanda orezul intr-o dieta de detoxifiere?
In primul rand, acesta este una dintre cele mai valoaroase cereale, continand potasiu, iod si alte minerale esentiale.
Pentru o astfel e cura este de preferat orezul brun, acesta fiind uan dintre varietatile a caror fibre sunt responsabile de eliminarea toxinelor din organism.
Dieta cu orez promoveaza si consumul de fructe, legume si zarzavaturi, ceea ce inseamna ca veti aduce organismului dumneavoastra un aport optim de minerale, vitamine si fibre.

 

Cum se tine dieta cu orez: o cura sanatoasa si delicioasa!

In prima faza a dietei, sau cea de detoxifiere, se consuma doar orez si fructe. Se consuma, asadar de-a lungul zilei, 4-5 cesti cu orez fiert, condimentat cu piper.
Cele mai bune fructe care se pot asocial acestei diete sunt merele verzi, acestea avand un continut scazut de calorii si carbohidrati. Orice fruct insa poate fi consumat cu incredere.  Ce este foarte important insa, este ca in aceasta perioada de 5-7 zile sa se evite consumul de ceai indulcit si cafea.
Cea de-a doua etapa adauga dietei deja existent legumele.
Mai mult, la una din mesele consumate in saptamana acestei faza, puteti consuma un fel cu paste. Supele din legume, salatele si produsele lactate dietetice nu trebuie sa lipseasca. Pregatiti legumele pe gratar sau la abut, evitati prajeala si sarea.

Newsletter

Inscrieti-va la newsletter si va vom tine la curent cu stirile si initiativele noastre.

inscrieti-va
Locatia din Bucuresti

Str. Dr. Obedenaru nr. 8, Sector 5, 050531, Bucuresti

Fabrica Riso Scotti

DN3B, km. 94+665, 927250, Vladeni, Ialomita
Tel. 0040.21.410.18.82
Fax. 0040.21.410.18.83