Pilaf dulce bengalez cu stafide si Caju
timp de preparare
- 40
nivel de dificultate
- mediu
tip de orez
- Orez Basmati Riso Scotti
Ingrediente
- o lingura de ulei
- un baton de scortisoara
- un praf de sare
- 2 pahare de orez Basmati Riso Scotti
- o mana stafide brune
- 20 de nuci Caju
- 3 pastai de cardamom
- 2 cuisoare intregi
- o foaie de dafin
- o lingura de zahar brut din trestie de zahar
- o lingurita de turmeric
Pasi de preparare
Bucataria Indiana este plina de arome surprinzatoare si combinatii de gusturi neasteptate.
Tocmai de aceea, va propunem sa incercati un pilaf dulce specific zonei Bengal a Indiei, care este un fel de mancare ce se serveste la masa principala, alaturi de diferite sosuri si curry-uri.
Mod de preparare:
Se spala orezul in mai multe ape, iar apoi se scurge. Se presara deasupra lui turmericul si se amesteca cu impreuna. Se lasa apoi orezul sa se usuce si se pregatesc condimentele, pentru a le avea aproape de aragaz.
Apoi, intr-o oala mare se pune uleiul la foc mic si se adauga toate condimentele, alaturi de Caju si stafide. Se soteaza can un minut pe foc mic de tot, pana ce Caju isi schimba usor culoarea si stafidele se umfla.
Apoi, se adauga orezul si se amesteca 2-3 minute ca uleiul sa ajunga pe fiecare bob de orez.
Se presara mai apoi zaharul si sarea, se mai amesteca pret de 1-2 minute si se adauga circa 800 de mililitri de apa. Se da focul tare si se amesteca cand si cand, pentru ca boabele de orez sa nu se lipeasca de fundul oalei.
Cand apa a inceput sa fiarba, se acopera musai oala cu un capac potrivit, se da focul mic si se fierbe orezul pret de 10, 15 minute, pana ce orezul este fiert si apa absorbita complet.
Apoi, se serveste cu drag si pofta, alaturi de cei dragi!
S-aveti pofta!