Pui Tunisian cu orez
timp de preparare
- 35
nivel de dificultate
- mediu
tip de orez
- Orez Basmati Riso Scotti
Ingrediente
- o ceapa
- sare, piper
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi, taiati marunt
- 2 lingurite de suc de lamaie
- un piept de pui dezosat, taiat feliute
- jumatate de cana de orez Basmati Riso Scotti
- 2 lingurite de chimen
- o lingurita de mustar Dijon
- o lingurita de sofran
- o lingura de seminte de floarea soarelui
- verdeata
- 1 lingura boia de ardei iute
Pasi de preparare
Bucataria Tunisiana este o zona putin explorata, mai ales in tara noastra. Imbinand influentele arabesti cu cele mediteraneene, reteta pe care v-o propunem in cele ce urmeaza, este un deliciu care ia ce este mai bun din cele doua lumi: culoare si gust, lejeritate si savoare.
Mod de preparare:
Intr-un castron se amesteca jumatate de lingura de boia de ardei, sare si chimen, o lingurita de suc de lamaie si putin ulei. Se amesteca pana se obtine o pasta, dupa care se adauga carnea si se omogenizeaza pana cand toata carnea este acoperita. Aceasta se lasa la marinat pret de 30 de minute, in timp ce se pregatesc restul preparatelor.
Apoi, se amesteca intr-o oala cu apa sofranul, dupa care se spala o data orezul si se pune la fiert, dupa instructiunile de pe ambalaj.
Dupa un clocot, se amesteca orezul rapid, dupa care se adauga feliutele de carne marinata si se mai lasa aproximativ 20-30 de minute la fiert, acoperite, pana cand orezul are bobul patruns.
Intre timp, se prepara un sos, amestecand putin ulei cu usturoi, suc de lamaie, mustarul Dijon, verdeata, sare si boia. Se adauga rondelele de ceapa taiate julien si se amesteca bine.
Cand orezul si carnea sunt gata, se ridica capacul oalei si se adauga sosul pregatit anterior, se orneaza cu verdeata si se serveste cu pofta!
Bon apetit!