Risotto alla Milanese

timp de preparare

  • 35

nivel de dificultate

  • mediu

tip de orez

  • Orez Bob cu Bob Rotund Riso Scotti
Posted on 2015-06-25

Ingrediente

  • o ceapa
  • 2 linguri de parmezan
  • piper alb macinat
  • un praf de sare
  • 2 linguri de unt
  • o lingurita de sofran
  • 3 cani de supa de pui
  • o cana de apa
  • 2 cani orez Bob cu Bob Rotund Riso Scotti

Pasi de preparare

Risotto-ul este un rasfat pentru papilele gustative, dat de consistenta sa cremoasa si de ingredientele gustoase care se folosesc in realizarea retetelor.
Bucurati-va familia, incercand o reteta deosebita de Risotto alla Milanese!

 

Mod de preparare:

Se spala orezul intr-o sita deasa si se lasa sa se scurga. Se toaca ceapa fin, parmezanul se rade, iar supa se incalzeste.

Se topeste apoi o lingura de unt intr-o tigaie adanca sau o cratita, si se adauga ceapa. Dupa ce aceasta s-a inmuiat, se adauga sofranul, iar dupa un minut si orezul.

Amestecati compozitia incontinuu timp de 4-5 minute pana cand orezul devine translucid, iar mai apoi stingeti totul cu o cana de apa si una de supa fierbinte. Se lasa ulterior sa fiarba descoperit, la foc mic.

Se fierbe orezul aproximativ 20 de minute, completand treptat cu supa si amestecand din cand in cand, pana cand orezul a fiert si este cremos.

Adaugati dupa aceea restul de unt, parmezanul ras si putin piper alb si amestecati.

 

Pofta buna intregii familii!

Pofta buna!

Produse recomandate pentru reteta