Risotto cremos cu ciuperci
timp de preparare
- 40
nivel de dificultate
- mediu
tip de orez
- Orez Riso Scotti Bob cu Bob Colosal
Ingrediente
- sare, piper
- un castron de ciuperci
- 250g orez Riso Scotti Bob cu Bob Colosal
- o ceapa galbena
- o cana de vin alb
- 2 linguri ulei de masline
- un cub de unt
- 2 linguri de parmezan
- 1l de supa
- 2 fire patrunjel
Pasi de preparare
Risotto-ul este o mancare simpla, hranitoare si usor de pregatit. Exista sute de feluri de risotto, pentru toate retetele fiind insa nevoie de un ingredient de baza: orezul italian de calitate.
Tocmai de aceea, va propunem sa incercati acest mod italienesc de exceptie de preparare al orezului.
Mod de preparare:
Inainte de a incepe, se clocoteste supa si se acopera cu un capac, pentru a ramane fierbinte.
Apoi, intr-o tigaie adanca si cu fundul gros se incinge uleiul si se caleste ceapa tocata marunt, pana devine lucioasa.
Se adauga ciupercile, se rumenesc putin la foc tare si se adauga orezul, musai nespalat. Se amesteca pana acesta devine usor translucid, dupa care se toarna vinul si se amesteca usor pana se evapora.
Se adauga dupa aceea supa fierbinte, polonic cu polonic, pana se patrunde orezul. Nu se adauga un nou polonic pana apa deja existenta nu s-a evaporat.
Cand orezul este aproape gata, se adauga untul si parmezanul ras, se amesteca putin si apoi se da de pe foc.
Inainte de a se servi, se adauga un polonic de supa fierbinte si se presara cu fasii de parmesan si verdeata proaspata. Risotto-ul este gata, iar familia nerabdatoare!
Sa serviti cu placere!