Spaghete cu midii

timp de preparare

  • 35

nivel de dificultate

  • mediu

tip de orez

  • Spaghete de orez Riso Scotti
Posted on 2015-06-25

Ingrediente

  • busuioc proaspat, dupa gust
  • sare, piper
  • o cana de vin alb
  • 400g midii curatate
  • 200g spaghete de orez Riso Scotti
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • o ceapa, taiata marunt
  • 2 catei de usturoi, taiati marunt
  • un ardei iute, taiat marunt
  • zeama proaspata de lamaie
  • o mana de frunze proaspete de patrunjel, taiate marunt

Pasi de preparare

Iubim fructele de mare si le apreciem atat pentru gust, cat si pentru beneficiile pe care acestea le aduc sanatatii noastre.
Din acest motiv, va propunem o reteta plina de gust, folosind midii si ingrediente proaspete.

 

Mod de preparare:

Se curata midiile sub jet de apa, iar cele care sunt deschise, se arunca.

Se incalzeste uleiul de masline intr-o oala mare, la foc mediu si se caleste ceapa, usturoiul si ardeiul iute pana se inmoaie, dar inainte sa prinda culoare.

Pana cand acestea sunt gata, pastele de orez se fierb, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce acestea au fiert, se scot, se scurg si se lasa deoparte.

Apoi, vinul se adauga cepei si se lasa la fiert pret de cinci minute. Dupa aceea, focul se da mai tare, se adauga midiile in oala, se pune capacul si se lasa la fiert pentru alte cinci minute, pana cand toate midiile s-au deschis.

Se adauga spaghetele, sosul de ceapa, ierburile si zeama de lamaie, se amesteca bine si se serveste imediat. Dupa gust, preparatul se poate servi alaturi de tartinele de orez Riso Scotti.

Va garantam ca aceasta reteta va fi pe placul intregii familii!

 

Pofta mare!

Pofta buna!