Sportul si mancarea potrivita – Este orezul un aliment recomandat?

Posted on 2015-06-30

Orezul face parte din clasa carbohidratilor complecsi, fiind un aliment important pentru dieta zilnica.
Nutritionistii recomanda ca jumatate din caloriile pe care le consumam zilnic sa faca parte din aceasta categorie, asa ca acesti carbohidrati complecsi devin esentiali pentru activitatea zilnica.
Desi initial era cultivat in China si in India, varietatile de orez existente provin acum nu numai din Asia, dar si din Europa, Africa, sau America de Sud. Orezul este astfel, cel mai popular tip de cereala la nivel mondial, acesta hranind mai mult din jumatatea populatiei globului.
Gandindu-ne la numeroasele beneficii pe care acesta le aduce organismului uman, consumul orezului devine aproape un lucru necesar, in special in dietele persoanelor active.

 

 

Cum mananca invingatorii?

Pentru a putea da randament la sala, sau daca practicati orice alt sport, aveti nevoie de suficienta energie. Depozitati in muschi si mai apoi eliberati sub forma de energie, carbohidratii prezenti in orez devin principala sursa de vitalitate a organismului. Asadar, cu o alimentatie potrivita, efortul depus in timpul practicarii unui sport se diminueaza.

 

 

Orezul si sportul

Persoanele care merg la sala au nevoie de o alimentatie aparte, pentru a putea face fata efortului fizic. Indiferent ca doriti sa va cresteti masa musculara, sau doar sa va intretineti corpul, daca mergeti la sala trebuie sa mancati inainte de antrenamente alimente usor de asimilat, dar bogate in carbohidrati.
Orezul este un astfel de aliment care, consumat cu doua-trei ore inainte de sport, va asigura acea doza suplimentara de energie, de care aveti nevoie.
Fiind o sursa rapida de energie, orezul mentine nivelul zaharului din sange sub control si este un aliment minune si pentru frumusetea si supletea pielii.
Fara doar si poate, aceasta cereala este o alegere nutritionala inspirata, furnizand energie si vitamine si ajutand cresterea masei musculare.
Aflați mai multe despre beneficiile orezului, descoperindu-l pas cu pas!

Newsletter

Inscrieti-va la newsletter si va vom tine la curent cu stirile si initiativele noastre.

inscrieti-va
Locatia din Bucuresti

Str. Dr. Obedenaru nr. 8, Sector 5, 050531, Bucuresti

Fabrica Riso Scotti

DN3B, km. 94+665, 927250, Vladeni, Ialomita
Tel. 0040.21.410.18.82
Fax. 0040.21.410.18.83