Sushi cu legume
timp de preparare
- 35
nivel de dificultate
- mediu
tip de orez
- Orez Riso Scotti pentru Sushi
Ingrediente
- 1 morcov
- 1 pachet de alge Nori
- 50g somon afumat
- 2 linguri de otet
- 1 ardei gras
- 1 ceasca de orez Riso Scotti pentru Sushi
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
Pasi de preparare
Sushi-ul este un preparat japonez de exceptie, iubit de milioane de oameni de pe intreaga planeta. Simplu de preparat, hranitor si sanatos, acesta este o alternativa deosebita pentru aperitivele locale.
Mod de preparare:
Se fierbe orezul intr-o oala acoperita cu un capac si se da la foc mare 1-2 minute, apoi la foc mic, pentru urmatorul sfert de ora. Separat, se face intre timp un amestec din otet, zahar si sare.
Dupa fierbere, orezul se lasa sa se odihneasca 2-3 minute, iar apoi se adauga amestecul cu otet. Morcovul si ardeiul se taie in fasii subtiri, pe lung.
Pe foaie de Nori, hidratata in prealabil, se pune orezul, iar intr-o margine se pun feliile de ardei, morcov si somon. Se ruleaza mai apoi sushi-ul, folosind o planseta de bambus si strangandu-se tare, astfel incat toate ingredientele sa se comprime.
La final, se indeparteaza planseta de bambus folosita la rulat si se taie batonul obtinut in felii de 2 centimetri. Bucatelele de sushi se pot servi mai apoi cu sos de soia, wasabi sau, de ce nu, de chili.
Pofta buna!